Olivié- persisk potatissallad
2014-02-23 | 12:57:36 |
Kategori: Weekday |
0 kommentarer
![](http://designadinblogg.blogg.se/passionforfashion/images/2012/1867413qa6rpzwh7m_199600225_203342349.gif)
Här har vi en traditionell persisk potatissallad till förrätt/appetizer/mellanmål. Kalla det vad du vill men vi persiska kallar det "Olivié". Skit gott och enkelt att göra.
Recept:
Innehåller ägg(2st), kyckling(bröst filé 500g), majonnäs (250g), potatis(4st stora) och saltgurka(6st stora).
Koka skalade potatisen och äggen(hårdkokt) var för sig. Under tiden skär kyckling bröst filé i bitar och stek i medel temperatur på stekpanna utan olja men med lite vatten. Salta och peppra lite också. Efter kycklingen har fått sin vita färg och är klar skär den i mindre bitar. Hacka saltgurkan i väldigt smått. När potatisen är färdigkokt, kan vara överkokt, mosa den i bunke och låt kallna. Detsamma med äggen, skala, skär i små bitar och låt kallna. Sedan ska allt bara in i bunken med potatisen och en massa majonnäs, créme fraîche, grekisk yoghurt eller gräddfil kan också vara ett alternativ i byte med en fjärde del av majonnäsen. Så var det klart! Gott att ha på macka, knäckebröd eller baguette! Som vi säger på persiska "Noshe Janet"!
![](https://cdn2.cdnme.se/1841394/6-3/2014-02-23-1237_5309dd80e087c374fd20c1dd.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/1841394/6-3/2014-02-23-1237_5309dd80e087c370db4f8588.jpg)
Kommentarer från er Söta Läsare.
Trackback